2007_CLR - ODA / OFFICINA DI ARCHITETTURA -

Vai ai contenuti

Menu principale:

2007_CLR

CLR / Building

Location / Roseto degli Abruzzi (TE)_Italy
Year / 2008
Client / Confidential
Type / Housing
Status / Completed
Design Team / ODA / Monica Merlotti, Federico Novi, Emma Barzotti + Arch. A. Quaranta, Geom. S. Di Pompeo / Structure: Ing. G. Maggitti


The project is an example of a redesign of the global envelope. The existing building has been full - reconfigured: in the interior spaces through an emptying and cant of some environments, while the facades, in accordance with laws restrictions was accomplished a work of “architectural score” interpreting a concept about a portal as a global leitmotif, giving a new identity to the building. Through a small thickness variations  of the eps coating, was solved at the same time insulating function and aestetic design. Each portal frames and defines a score of windows characterized by a darkening system in aluminum sliding panels, integrated in the overall design

 
Torna ai contenuti | Torna al menu